Helomedia suosittelee: 24

helomedia_suosJos legendaarinen 24-sarja on vielä jostain syystä katsomatta, kannattaa aloittaa heti. Jos tv-sarjan on katsonut viimeksi silloin, kun se esitettiin Suomessa, niin nyt on hyvä aika aloittaa alusta – tuskin enää muistat kuka juonii mitä ja ketä vastaan! 

Sarjan sankari, Jack Bauer, on terroristeja vastaan taisteleva CTU-agentti, joka useimmiten kantaa kirjaimellisesti maailman painoa harteillaan. Kuten hyvän sarjan sankarille usein on ominaista, Bauer ei ole täydellinen, tottelevainen agentti, vaan välillä itsekin juonitteleva ketku, joka on valmis tekemään mitä tahansa maansa ja etenkin perheensä puolesta.

Sarja pitää otteessaan kaudesta toiseen. Kahdeksan kautta koostuvat kukin 24 jaksosta, ja tapahtumat sijoittuvat vuorokauden ajalle. 24 on erittäin laadukasta viihdettä, ja jälkikäteenkin katsottuna ensiesityksensä aikaa edellä.

Jos sarjaa pitäisi jostain kritisoida, olisi se ehkä ensimmäisten kausien naishahmot, jotka ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta välillä erittäin avuttomia ja tästä syystä jokseenkin raivostuttavia. Muutoin hahmot ovat moniulotteisia ja kiinnostavia.

Tänä vuonna sarja saa yllättäen jatkoa 24: Live Another Day -nimellä kulkevan minisarjan muodossa. Se, mitä sarjalle poikkeukselliset 12 osaa tuovat tullessaan, jää nähtäväksi!

24:n kaikki tähän mennessä ilmestyneet kaudet löytyvät Netflixin valikoimasta ja minisarja 24: Live Another Day alkaa jenkkilässä 5. toukokuuta.

24 IMDB:ssä: http://www.imdb.com/title/tt0285331/

About the author

Jenna Ruisaho